#

Veelgestelde vragen / FAQ

Veelgestelde vragen / FAQ


Wat is UGo?
UGo is een boeking platform voor taxi’s, dat ervoor zorgt dat je online of via de app je taxirit voor nu of later gemakkelijk en snel kunt regelen. UGo werkt in heel Nederland.
Waarom heet het UGo?
UGo staat voor You Go. We helpen jou van A naar B te komen.
Waarom is UGo nodig?
UGo vindt dat je al je ritten makkelijk moet kunnen boeken, wanneer het jou uit komt. Niet alleen je ritten voor nu maar ook voor die op een later moment. Daarnaast maken wij het nog makkelijker door middel van een app en een boekingsmodule op de sites van partners zoals Couvert en 9292OV.
Kan ik in heel Nederland worden opgehaald?
UGo is beschikbaar in heel Nederland, inclusief de Waddeneilanden, voor alle ritten met een vertrektijd over dertig minuten of later. In het grootste gedeelte van Nederland heeft UGo bovendien ook onmiddellijk taxi’s beschikbaar die binnen enkele minuten kunnen voorrijden.
Kan ik ook telefonisch een taxi boeken?
UGo werkt via de website, via de app en via de boekingsmodule op sites van partners. Telefonische boekingen zijn helaas niet mogelijk.
Krijg ik per sms bevestiging van mijn boeking?
Je krijgt per sms een bevestiging en als we je gegevens hebben ook per e-mail.
Hoe snel krijg ik een bevestiging van mijn geboekte rit?
Je ontvangt onmiddellijk per e-mail een bevestiging van je geboekte rit.
Wat gebeurt er als ik tijdens mijn rit toch naar een andere bestemming moet?
Je nieuwe bestemming wordt als een nieuw adres gezien en additionele kilometers dienen extra betaald te worden.
Waar kan ik mijn taxi vinden?
Door de app te downloaden, kun je op het scherm exact zien waar jouw taxi zich bevindt. Heb je geen app en wil je weten of de taxi op tijd is, dan kun je contact opnemen met het servicenummer, dat in je mailbevestiging staat vermeld.
Wijziging?
Tot een half uur van tevoren kun je nog wijzigingen aanbrengen in je vertrektijd. Heb je een UGo-account dan kun je alle details van je rit nog aanpassen. Heb je de rit al online betaald, neem dan even contact met ons op.
Hoe kan ik mijn rit annuleren?
Voor annuleringen binnen 30 minuten van vooruit bestelde ritten en bij no shows brengt UGo €8,- in rekening.
Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Dit is afhankelijk van de auto en staat op de website aangegeven.
Mag ik mijn huisdier meenemen?
Het is in de regel niet toegestaan om je huisdier mee te nemen, wel mag je een geleidehond meenemen. Mocht er een noodsituatie zijn, neem dan contact op met onze centrale, zodat wij stappen kunnen ondernemen.
Kan ik kiezen tussen vrouwelijke en mannelijke chauffeurs?
UGo werkt uitsluitend met gecertificeerde chauffeurs, zowel mannelijk als vrouwelijk. Het is echter niet mogelijk om te kiezen wie je wilt.
Kan ik kiezen uit representatieve chauffeurs?
UGo werkt uitsluitend met gecertificeerde chauffeurs. Zij worden geacht om correct voor de dag te komen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan dit aan het einde van de rit kenbaar.
Kan ik kiezen uit chauffeurs die specifieke talen spreken?
Nee, dit is niet mogelijk.
Kan ik ook in de taxi betalen voor de geboekte rit?
De UGo-rit betaal je gemakkelijk online met iDEAL of achteraf met je UGo account met creditcard of PayPal, je kunt niet in de taxi betalen.
Wanneer betaal ik meer en hoe gaat dat in zijn werk?
Je betaalt meer als we meer kilometers moeten afleggen. Indien je een UGo-account hebt, wordt de uiteindelijke factuur hoger. Deze factuur ontvang je na de rit in je mailbox. Heb je geen, UGo-account, dan betaal je een toeslag in de taxi.
Hanteert UGo vaste tarieven?
UGo heeft alleen een tarief per kilometer, zonder een toeslag voor tijd. Daarom weet je altijd vooraf wat je rit kost, wel zo transparant. Hoe langer de rit, hoe lager het kilometertarief. Dit noemen wij een degressieve prijsstelling. Afhankelijk van de regio kan de prijs verschillen en deze is altijd lager dan het straattaxitarief.
Is er een prijsverschil tussen een sedan, stationwagen en een busje?
Ja, UGo werkt met diverse aanbieders met een variërend wagenpark. We maken daarom ook onderscheid in de tarieven voor een normale taxi en een luxe taxi, maar ook voor een busje. Je ziet jouw ritprijs van de verschillende typen vervoer vooraf, zodat je zelf kunt kiezen.
Hoe kan ik een taxi van via UGo herkennen?
UGo werkt met meer dan 260 taxibedrijven in Nederland. Deze taxi’s zijn dus niet als een UGo taxi te herkennen. Wij werken als tussenpersoon voor jou en het taxibedrijf.
Wat is de marge bij de vertrektijd?
Als wij vijf minuten afwijken van de geplande vertrektijd laten we je dit weten. Je kunt de chauffeur ook volgen in de app. Het kan zo zijn dat de chauffeur iets te vroeg is, het is geen probleem voor hem of haar om op je te wachten tot de afgesproken vertrektijd.
Vertraging?
Het kan soms zo zijn dat de chauffeur onverhoopt wat vertraging op loopt door verkeerssituaties. Als dit het geval is, neemt de centrale telefonisch contact met je op.
Helpt de chauffeur met het instappen en/of het tillen van mijn bagage?
Als je hulp nodig hebt om in te stappen of met je bagage zal de chauffeur je natuurlijk een handje helpen.
Hoeveel personen mogen er in een taxi meerijden?
Afhankelijk van het type taxi kunnen er vier tot acht personen meerijden.
Kan ik in mijn rolstoel in de taxi worden vervoerd?
UGo heeft ook in heel Nederland beschikking over aangepast vervoer en brengt je dus ook met rolstoel overal waar je naartoe wilt.
Mag mijn kind alleen met een taxi reizen?
Alleen reizen is mogelijk vanaf 12 jaar.
Hebben de taxi’s een kinderzitje?
Taxi’s hebben niet standaard een kinderzitje beschikbaar. Als deze nodig is gelieve vooraf contact op te nemen en deze zelf te verzorgen.
Vragen?
Voor vragen kun je ons altijd mailen op help@ugonext.com of bellen met onze centrale op 0900-4444440.
Hoe kan ik contact opnemen met UGo?
Voor algemene vragen kun je ons altijd mailen op: hello@ugonext.com. Voor hulp kun je ook mailen naar support@ugonext.nl. Voor specifieke vragen over jouw geboekte rit kun je ook bellen naar 0900-222 22 20.
Als ik iets verloren ben in de taxi, wat kan ik dan doen?

Mocht je iets vergeten zijn in de taxi, dan kun je gelijk contact opnemen met het contact nummer dat is vermeld in je bevestiging. Wij weten altijd welke taxi je hebt gehad en zullen gelijk contact opnemen met de chauffeur.
Hoe kan ik een klacht indienen?
Voor klachten kun je ons altijd mailen op help@ugonext.com . Als je tevreden of juist ontevreden bent over de dienstverlening of de afgenomen rit, horen we graag je feedback middels het evaluatieformulier.
Niet gevonden wat je zocht? Email ons